image
Sursa foto: gazzetta.it

Detaliile contractului pe care Mancini îl va avea la naționala Italiei

Roberto Mancini, tehnicianul lui Zenit Sankt Petersburg, a ajuns la un acord cu federația italiană, iar de pe 14 mai, după finalul sezonului din Rusia, va fi la dispoziția FIGC.

Roberto Mancini va câștiga 2.000.000 de euro la naționala "Squadra Azzura" și va avea un contract valabil pe doi ani, scrie Gazzetta dello Sport.

Și asta nu e tot. Prima decizie pe care Mancini o va lua la națională va fi rechemarea lui Mario Balotelli, după aproape patru ani de la ultima sa convocare. Dar probabila chemare a capriciosului fotbalist nu e o mare surpriză. Fostul jucător de la Inter Milano, Manchester City, AC Milan şi Liverpool este la al doilea sezon foarte bun pentru Nice şi au existat voci care au cerut revenirea lui în naţionala Italiei încă din finalul preliminariilor Cupei Mondiale.

Italia iși cauta selecţioner încă din toamna trecută, după ce Giampiero Ventura a fost demis în urma ratării calificării la Mondialul din acest an, din Rusia, după barajul cu Suedia. Cupa Mondială din această vară va fi prima fără Italia din 1958 încoace.

"Squadra Azzura" va juca trei meciuri amicale în finalul sezonului, pe 28 mai la St. Gallen (Elveţia) împotriva Arabiei Saudite, pe 1 iunie la Nisa contra Franţei şi pe 4 iunie la Torino împotriva Olandei, altă mare absentă de la Mondial. Primul meci oficial al noului selecţioner, Roberto Mancini, va fi pe 7 septembrie, cu Polonia, în Liga Naţiunilor.

Roberto Mancini o pregăteşte pe Zenit Sankt Petersburg din 2017, însă se află doar pe locul 5 în Rusia, cu 50 de puncte, şapte mai puţin decât Lokomotiv Moscova.

Fiorentina, Lazio, Inter, în două perioade, Manchester City şi Galatasaray sunt formaţiile pregătite de antrenorul în vârstă de 53 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: