image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Cum comentează Dodon zvonurile precum că socialiștii și Moscova vor să-l măture de la conducerea PSRM

Liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat pentru prima dată zvonurile precum că fotoliul său la șefia partidului se clatină și că atât socialiștii, cât și Moscova, ar urmări să-l înlocuiască.

„De cine-s lansate aceste zvonuri? Tot de balaboli? Este o vorbă în rusă: nu ne spuneți ce să facem ca să nu vă spunem unde să vă duceți. Partidul Socialiștilor, care a fost ridicat practic de la zero în 2011, este o echipă puternică, consolidată, cu cea mai mare prezență în teritorii. PSRM are cea mai mare fracțiune în Parlament, cu cel mai mare număr de președinți de raioane, cu aproape 300 de primari, cu persoane pe care le-a promovat în fruntea Găgăuziei, a Chișinăului. E o familie creată de mine pas cu pas. Eu personal am creat de la zero fiecare organizație raională, personal am fost la fiecare, am mers în teritoriu, am găsit oameni. În aceste condiții chiar cineva speră sau crede că la o etapă scurtă de turbulențe după prezidențiale o astfel de echipă și o astfel de verticală puternică a partidului poate fi clătinată așa de ușor? Povești!”, a declarat Igor Dodon, la N4.

Întrebat în context despre vizita la Moscova a Zinaidei Greceanâi la câteva zile după ce de acolo revenise Igor Dodon, acesta a spus că vizita a fost coordonată și că Greceanâi l-a înlocuit la un eveniment la care trebuia să participe dânsul.

„Doamna Greceanâi a fost la Moscova imediat după ce m-am întors eu. Trebuia să fie un eveniment important cu diaspora și eu trebuia să rămân acolo, dar deja de o săptămână nu eram în țară și urma ședința Curții Constituționale și mai multe evenimente pe care trebuia să le comentez. Dar și acolo era un eveniment important și sau mai rămâneam acolo sau reveneam acasă și imediat plecam înapoi. Și am decis împreună cu doamna Greceanâi să meargă dumneaei la Moscova să facă evenimentul cu diaspora. Toți caută nu știu ce, n-aveți ce face. Cu toți partenerii sunt ok”, a mai spus Dodon.

Precizăm că luni, 8 martie, la „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, spunea că socialiștii sunt în căutarea unui înlocuitor la șefia partidului.

„Dodon știe că degrabă vor să-l scoată din funcție. Vor să-l substituie pentru că el e o problemă pentru PSRM. Cu Dodon, ei nici nu intră în Parlament și înțeleg asta foarte bine. Pur și simplu încă nu a fost găsită o candidatură. Iar Dodon e la curent cu toate aceste evoluții, el se teme și dacă vede că acolo se va găsi o modalitate, să vedeți cu ce viteză va alerga el primul la alegeri anticipate. El deja a pornit nunta asta, se întâlnește cu oameni și se pregătește, pentru că el speră să mai păstreze funcția, dar sunt marii dubii că el o să poată. Ați văzut de unde am aflat că doamna Greceanâi s-a dus la Moscova? Ce-a făcut ea acolo cred că nici Dodon nu știe”, a declarat Ostalep la Jurnal TV.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: