image
Sursa foto: Getty Images

Lionel Messi, tentat să plece de la Barcelona în 2014: Tito Vilanova l-a convins să rămână

Dezvăluire cutremurătoare a fostului antrenor secund şi interimar al Barcelonei, Jordi Roura. Fostul "adjunct" al lui Tito Vilanova susţine că antrenorul decedat în 2014 l-a convins pe Lionel Messi să nu plece de pe Camp Nou cu puţin timp înainte de a-şi pierde viaţa.

Messi l-ar fi vizitat pe Vilanova pe 19 aprilie 2014, cu şase zile înainte de moartea antrenorului, iar Roura susţine că argentinianul ar fi fost foarte descurajat în acel moment şi tentat să plece de la clubul unde se află încă de la vârsta de 13 ani.

2013-2014 a fost un sezon mai puţin reuşit pentru Barcelona, care n-a cucerit niciun trofeu: a fost eliminată de Atletico Madrid din sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi a încheiat campionatul pe locul 2, în spatele lui Atletico Madrid.

Vilanova l-ar fi determinat însă pe Messi să rămână, iar Barca a cucerit sezonul următor titlul, Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, performanţe continuate apoi şi cu triumfurile din Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor.

Tito Vilanova a fost secundul lui Pep Guardiola la Barcelona între 2008 şi 2012, după care a devenit "principal" în sezonul 2012-2013, în care Barca a cucerit titlul. Antrenorul şi-a pierdut viaţa la 45 de ani din cauza unei boli incurabile.

Lionel Messi a cucerit cu Barcelona patru Ligi ale Campionilor, nouă titluri, şase Cupe, şapte Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei şi trei Mondiale ale cluburilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: