Timp de nouă luni ale anului 2018, traficul de voce generat de utilizatorii serviciului respectiv a scăzut, față de perioada similară a anului trecut, cu 15,8% și a însumat 1,01 mld. minute, iar volumul veniturilor în sectorul respectiv s-a diminuat cu 20,4% și a alcătuit 422,2 mil. lei.

Micșorarea volumului total de trafic de voce a fost determinată de diminuarea tuturor tipurilor de trafic. Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, traficul inițiat către rețelele internaționale a scăzut cu 32,3%, traficul în rețelele proprii s-a micșorat cu 15,9%, iar traficul către rețelele mobile s-a redus cu 15,6%.

În consecință, traficul mediu lunar de voce per abonat (MoU) s-a micșorat, timp de un an, cu 12,4% și a alcătuit 157 minute (2 ore 37 minute).

Urmare a diminuării numărului de abonați, a traficului de voce și volumului total de venituri realizate pe piața de telefonie fixă, în nouă luni ale anului 2018, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) s-a redus, față de aceiași perioadă a anului trecut, cu 18,2%, până la valoarea de 41,5 lei.

Pe piața serviciilor de telefonie fixă activau 23 de furnizori. Cea mai mare cotă de piață, în funcție de venituri – de 95,6% - era deținută de S.A.”Moldtelecom”, iar cota cumulativă a celorlalți furnizori de telefonie fixă a însumat 4,4%.