image
Sursa foto: jurnal.md

Când se redeschid centrele comerciale în RM, se permit întruniri religioase și cum rămâne cu Paștele Blajinilor

Un nou val de relaxare a restricțiilor a fost anunțat de premierul Ion Chicu după ședința de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

Astfel, premierul a anunțat că din 1 iunie se va permite reluarea antrenamentelor în aer liber pentru sportivii legitimați, din 5 iunie - se permit întrunirile religioase, iar din 8 iunie se vor redeschide centrele comerciale în toată republica.

„S-a decis că începând cu 8 iunie se va relua activitatea centrelor comerciale pe întreg teritoriul RM, cu excepția unităților pentru alimentație publică și divertisment. Din 1 iunie se reiau antrenamentele desfășurate în aer liber pentru sportivii legitimați de către: Federaţia de Fotbal, Federaţia de Badminton, Federaţia de Caiac-Canoe, Federaţia de Haltere, Federaţia Sporturilor Nautice, Federaţia de Tenis”, a precizat Ion Chicu.

Totodată, din 1 iunie va fi reluată în totalitate activitatea Agenției Servicii Publice.

Chicu a mai anunțat că din 5 iunie se permit întrunirile cu caracter religios, iar Paștele Blajinilor nu va mai fi amânat.

„Paștele Blajinilor, care știți că a fost transferat de pe 26-27 aprilie pe 7-8 iunie, NU va fi amânat, dar considerând riscurile majore de contaminare a populației, sunt stabilite anumite instrucțiuni. Să ne abținem să mergem în grupuri”, a adăugat Chicu.

O altă precizare făcută de premier a fost că până la 30 iunie, transportul public din Chișinău și Bălți nu va circula în zilele de odihnă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: