Tehnicianul portughez a fost convocat, marți, de directorul sportiv Ed Woodward la o discuție. Jose Mourinho se aștepta ca această discuție să fie despre politica de transferuri din iarnă. De altfel, Jose Mourinho avea deja o listă întocmită cu țintele din perioada de mercato din această iarnă. Este vorba de Douglas Costa și de Kalidou Koulibaly, scriu cei de la The Times. În locul unei discuții despre viitor, Jose Mourinho a aflat că nu va mai antrena Manchester United, veste ce l-a luat prin surprindere.

Manchester United este al doilea club consecutiv pe care Jose Mourinho îl părăseşte pe uşa din dos, după Chelsea, care l-a demis în decembrie 2015. Din vara lui 2016 pe banca lui United, portughezul a cucerit în primul sezon Europa League, Cupa Ligii şi Supercupa Angliei, însă nu a mai câştigat nimic în stagiunea trecută.

Sub comanda tehnicianul portughez, gruparea de pe Old Trafford se află în acest sezon doar pe locul 6 în Premier League, la 11 puncte în spatele locului 4, ultimul care duce în UEFA Champions League, şi la 19 puncte în spatele liderului Liverpool.

Cu "diavolii roşii", Mourinho a înregistrat un bilanţ de 84 victorii, 32 egaluri şi 28 de înfrângeri.