image
Sursa foto: Astro Awani

Brazilia: Bilanţul în urma alunecării de teren de la periferia Rio de Janeiro a ajuns la 15 morţi

Echipele de salvatori care au intervenit în Niteroi, în apropierea oraşului brazilian Rio de Janeiro, au descoperit duminică alte patru trupuri neînsufleţite în urma alunecării de teren produsă cu o zi înainte după mai multe zile de ploi torenţiale, bilanţul provizoriu ajungând la 14 decese, relatează AFP. O altă victimă, un copil în vârstă de trei ani care fusese salvat şi internat, a decedat luni la spital, conform EFE.

Cel puţin nouă case şi un restaurant au fost distruse sâmbătă în zori, pe versantul dealului Boa Esperança.

Unsprezece victime, dintre care două rănite grav, au fost găsite printre dărâmături de echipele de salvare. Iniţial au fost descoperite zece cadavre, iar patru persoane au fost date dispărute, însă corpurile lor au fost găsite duminică dimineaţă.

''În ultimele două zile a plouat abundent, o situaţie specială fiind în Niteroi, unde locuitorii au fost sfătuiţi să se îndrepte către locuri sigure", a declarat sâmbătă pentru Globo News şeful pompierilor statului Rio de Janeiro, Roberto Robadey.

Aproximativ 200 de pompieri şi poliţişti militari din Rio de Janeiro au căutat sâmbătă şi duminică supravieţuitorii printre dărâmături, ajutaţi de locuitorii din Niteroi, într-un cartier sărac de la periferia Rio de Janeiro.

''În 2012, a fost realizat un recensământ al zonelor de risc, această regiune nefiind considerată de mare risc'', a declarat la o conferinţă de presă primarul din Niteroi, Rodrigo Neves.

Însă, responsabilul unei asociaţii de locuitori din cartierul Boa Esperança, Claudio dos Santos, a afirmat pentru Globo News că una dintre casele de pe deal a fost ''condamnată'' din cauza riscului de prăbuşire, însă locuitorii nu ar fi vrut să părăsească locul şi casele lor precare. "Cei de la protecţia civilă vin pe deal şi condamnă o casă, însă ei nu o repară şi nu îi mută pe locuitori. Unde să se ducă cei săraci?", a întrebat Cassia, în vârstă 24 de ani, care locuieşte în comunitate.

În aprilie 2010, aproape 50 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o favelă din Niteroi în urma unei alunecări de teren provocată de ploile torenţiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: