image
Sursa foto: Maia Sandu // Facebook

Maia Sandu a avut consultări cu organizațiile din cadrul Forumului societății civile din Parteneriatul Estic

Președintele RM a avut astăzi consultări cu organizațiile din cadrul Forumului societății civile din Parteneriatul Estic. Scopul fiind identificărea unei soluții pentru criza politică din Republica Moldova.

La întrevedere au participat reprezentanți ai organizațiilor Promo-LEX, CRJM, Expert-Grup, IPRE, WatchDog, Amnesty International, Asociația pentru Democrație Locală, IESPM, Centrul Regional de Mediu, CPR, Conferința Națională a Sindicatelor, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Șor ce vrea să-și păstreze fotoliile și schemele de corupție și, pe de altă parte, o majoritate covârșitoare a populației care le cere hoților să plece. Cetățenii au mereu dreptate. Iar suveranitatea stă în mâinile poporului, nu ale unui grup îngust de interese.
Am primit în cadrul acestor consultări multe mesaje utile și recomandări de ordin juridic, politic și diplomatic în vederea depășirii blocajului. Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor. Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili, de un guvern competent cu susținere stabilă în legislativ”, scrie președinta pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: