image
Sursa foto: Jurnal.md

Octavian Țâcu NU a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale: „Regimul Dodon m-a eliminat”

Candidatul la funcția de președinte din partea Partidului Unității Naționale, Octavian Țâcu, nu a fost înregistrat de CEC în cursa electorală la prezidențiale. Despre aceasta a anunțat Țâcu pe pagina lui de facebook, unde a comentat că „regimul Dodon l-a eliminat din cursă”.

„Ieri am fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos. Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, a scris Octavian Țâcu într-o postare pe facebook.

Liderul PUN mai menționează că peste 5000 de semnături reale ale cetățenilor au fost aruncate din motive banale, astfel candidatura acestuia a fost aruncată sub pragul de 15 mii, ajungând la 14.548 de semnături.

„Din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături”, a mai precizat Țâcu.

Amintim că ieri, 2 octombrie, a fost dat start campaniei elecorale pentru scrutinul prezidențial din 1 noimebrie, iar până astăzi la CEC au fost înregistrați șase concurenți, printre care Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate, Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevă, Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova, Igor Dodon, Adunarea cetățenilor, Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: