image
Sursa foto: jurnal.md

Ex-ministra Sănătății către Chicu: „Acesta nu este un discurs de premier, e un discurs de offf și văleleu”

„Dvs trebuie să mobilizați, domnule Chicu prin discursul dvs, să clădiți încredere, nu să repetați de zeci de ori „din păcate”, „nu sunt”, „nu avem” de parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de „jăle” mare”, susține ex-ministra Sănătății Ala Nemerenco într-o postare pe pagina sa de Facebook, referindu-se la discursul lui Ion Chicu despre situația alarmantă de Covid-19 în Republica Moldova.

O săptămână în urmă, Nemerenco scria pe pagina sa de Facebook că situația Covid-19 în RM era alarmantă și că de vină ar fi Guvernul actual. În replică premierul i-a sugerat fostei ministre a Sănătății să meargă mai bine într-un spital să ajute medicii. Astăzi Chicu după ședința de lucru a președintelui în exercițiu Igor Dodon, cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi a menționat că nu mai sunt medici care să-i trateze pe pacienții infectați cu coronavirus, dar și locuri în spitale și „posibilități de extindere nu mai avem”.

Ala Nemerenco îi amintește lui Ion Chicu ce spunea acum o săptămână referitor la situația pandemică, menționând că un premier nu trebuie să cheme lumea la responsabilitate când el personal și toată elita puterii le-a oferit acestora doar exemple de iresponsabilitate cu nunți, cumătrii și sindrofii.

Exact o săptămână în urmă domnul premier arunca săgeți în limbaj de mahala că prezentarea realității despre situația cu COVID sunt speculații și aberații și denigrează Republica Moldova.

Domnule Premier, reiese că cele declarate de dumneavoastră astăzi sunt speculații, aberații și denigrează Republica Moldova? Mă opresc aici, căci celelalte comentarii ale Dvs de atunci erau chiar de mahala. Dar puteți să vi le atribuiți și pe ele.

O mostră de adresare de ne-Premier. Dvs trebuie să mobilizați, dle Chicu prin discursul dvs, să clădiți încredere, nu să repetați de zeci de ori „din păcate”, „nu sunt”, „nu avem” de parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de „jăle” mare. Un premier ar trebui să raporteze oamenilor ce acțiuni concrete întreprindeți să-i apărați de molima asta, nu să spuneți că vă veți ruga domnului ca oamenii de cultură să supraviețuiască când le-ați închis sălile de teatru. Nu să chemați lumea la responsabilitate când Dvs personal și toată elita puterii le-ați oferit doar exemple de iresponsabilitate cu nunțile, cumătriile și sindrofiile voastre. Nu să vă jeluiți că nu aveți personal medical, când Dvs personal ați luat decizii de a pune presiune nebună pe sistemul spitalicesc cu testarea doar a simptomaticilor, când orice student de la medicină vă poate explica că în orice infecție explozia poate fi oprită doar prin măsuri de stopare a răspândirii ei, prin măsuri de prevenire, și nu prin tratament.

Acesta nu este un discurs de premier. E un discurs de offf și văleleu. Și mă ia groaza să vă văd la ședința ONU prezentând cazul de ‚succes” al Republicii Moldova....”, punctează Nemerenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: