image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Platforma DA cere audierea conducerii ÎS Calea Ferată: Vrem să știm dacă are loc falimentarea intenționată a întreprinderii

Deputații din Platforma Demnitate și Adevăr solicită audierea conducerii ÎS Calea Ferată și a Agenției Proprietății Publice în cadrul Comisiei Economie, Buget și Finanțe. 

Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari, a declarat că deputații vor să cunoască exact care este situația financiară la una dintre cele mai mari întreprinderi de stat cum e Calea Ferată și ce motive reale au condus la reținerile salariale și la concedierea în masă a angajaților.

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că audierile vor releva dacă nu cumva se urmărește falimentarea intenționată a acestei întreprinderi.

În cadrul audierii deputații vor examina ultimul raportul de audit efectuat de Curtea de Conturi la această instituție, și vor solicita conducerii întreprinderii să informeze Comisia despre gradul de îndeplinire a recomandărilor auditorilor Curții.

Amintim că muncitorii angajați la calea ferată din Ocnița s-au plâns recent că nu și-au mai primit salariile de aproape patru luni. Își asigură familiile cu produse alimentare luate pe datorie de la magazine. Aceștia au organizat la 5 ianuarie un protest în speranța că vor fi auziți. Conducerea ÎS Căile Ferate nu a răspuns la telefon și nu a comentat deocamdată acuzațiile care li se aduc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: