image
Sursa foto: news.ro

Coronavirus în RM: 33 de persoane se află în stare gravă; Care este starea de sănătate a celorlați pacienți

Peste 30 de persoane diagnosticate cu noul Covid-19 în Republica Moldova, se află în stare gravă la spitalele din țară. Despre aceasta a anunțat ministrul Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui brifing.

În cadrul Spitalului „Toma Ciorbă” rămân a fi în stare gravă 25 de persoane, iar stare de gravitate medie se înregistrează la 60 de pacienți. Totodată 44 de persoane sunt în stare satisfăcătoare

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii se află acum internați zece pacienți. Este vorba de zece copii și două mame. Patru persoane sunt în stare de gravitate medie, iar în cazul a șase pacienți starea de sănătate este satisfăcătoare.

Potrivit Vioricăi Dumbrpveanu, la Spitalul Clinic Republican sunt spitalizate zece persoane, dintre care doi pacienți sunt în stare de gravitate medie, iar la opt se înregistrează o evoluție în stare gravă. Totodată la Institutul Mamei și Copilului este internată o mamă cu un copil, starea de sănătate a acesteia fiind de gravitate medie.

Pacienți cu Covid-19 sunt internați și la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, unde în prezent se află 14 persoane. În cazul a patru persaone stare este de gravitate medie, iar zece pecienți sunt în stare satisfăcătoare.

Până la această oră 1298 de persoane au fost testate în condiții de laborator, dintre care 177 au arătat un rezultat pozitiv la prezența noului coronavirus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: