image
Sursa foto: Getty Images

Toate recordurile pe care Messi le poate atinge în 2019: Poate egala o mare legendă a lui United

Lionel Messi, starul echipei FC Barcelona, poate egala sau depăși mai multe recorduri istorice pe parcursul anului 2019, între care şi cel deţinut de galezul Ryan Giggs, jucătorul cu cele mai multe titluri cucerite în tricoul lui Manchester United, informeză Marca. În acest moment, Messi are 33 de trofee câștigate alături de echipa blaugrana și unul cu naționala Argentinei U21.

Conform jurnaliștilor catalani, dacă va câștiga în 2019 La Liga, Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, Messi va ajunge la un total de 36 de trofee, egalându-l astfel pe Ryan Giggs, care a câştigat acelaşi număr de titluri cu Manchester United, între 1990 şi 2014.

De asemene, Champions League este un alt titlu pe care Barcelona nu l-a mai obţinut din 2015 şi pe care Messi nu l-a cucerit până acum de la preluarea banderolei de căpitan al echipei catalane.

Lionel Messi poate urca anul acesta pe locul secund în clasamentul all time al jucătorilor cu cele mai multe meciuri jucate din istoria clubului FC Barcelona. Argentinianul se află, în acest moment, pe poziţia a treia, la doar 18 partide de ocupantul locului secund, Andres Iniesta (674), primul pe listă fiind Xavi Hernandez, care a îmbrăcat tricoul Barcei de 767 ori. Xavi și Iniesta nu mai mai fac parte în prezent din lotul Barcelonei, primul evolueaza pentru Vissel Kobe (Japonia), al doilea pentru Al Saad (Qatar).

Messi poate deveni și liderul jucătorilor cu cele mai multe victorii în campionatul Spaniei, în care mai are nevoie de doar 11 succese pentru a-l egala pe fostul portar şi căpitan al lui Real Madrid, Iker Casillas.

Argentinianul speră să-şi păstreze anul acesta titlul de cel mai bun marcator din Europa şi să cucerească pentru a şasea oară în cariera sa şi a treia oară consecutiv Gheata de Aur, performanţă pe care niciun alt jucător nu a mai reuşit-o până acum. Pentru a atinge acest obiectiv, Messi trebuie, de asemenea, să câştige pentru a şasea oară trofeul "Pichichi", acordat de Marca, rezervat celui mai bun marcator al campionatului spaniol, în care a înscris până acum în total 397 de goluri.

Atacantul Barcelonei poate bifa în 2019 şi alte performanţe istorice, fiind la o singură triplă de bariera de 50 de hat-trick-uri ca profesionist şi la doar două reuşite de recordul de 50 de goluri marcate în Cupa Spaniei.

În fine, aceste performanţe l-ar ajuta pe Messi să se apropie de recordul de 643 de goluri înscrise de marele Pele pentru un singur club, cu FC Santos. În acest moment, Messi are 573 de goluri marcate pentru Barcelona, în 656 de meciuri.

În acest sezon, până acum, Messi a marcat 51 de goluri, a oferit 26 de pase de gol în cele 54 de meciuri jucate și are cele mai multe driblinguri din La Liga, 155.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: