image
Sursa foto: privesc.eu

Slusari: „Doar venirea la putere a unei clase politice noi va aduce închisoarea pentru înalții criminali din stat”

Corupția mare doarme liniștită și să simte la ea acasă în Republica Moldova, afirmă vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, care spune că doar venirea la putere a unei clase politice noi va aduce închisoarea pentru înalții criminali din stat.

Alexandru Slusari este de părere că în cei trei ani de „guvernare unipersonală” a lui Vladimir Plahotniuc nu s-a interprins nimic real pentru stârpirea corupției.

Ba mai mult, unele rețineri care au fost efectuate de forțele de ordine s-au făcut practic doar pentru a mima că sistemul lucrează, spune Slusari, care a enumerat mai multe exemple în acest sens.

„- Dosarul Landromatului: În 2016 au fost reținuți mai mulți judecători implicați. Până în prezent nicio sentință. Toți cei reținuți au fost eliberați din izolator.

- Dosarul vameșilor. Cât tam-tam a fost cu schemele criminale de contrabandă, care lipsea bugetul de stat de sute de milioane. Au fost arestați câțiva inspectori. Și din nou nu avem nicio sentință. De ce n-a fost tras la răspundere Balițchi? El stă acum bine mersi în anturajul lui Șor. Iar schemele continuă să înflorească și sunt mult mai perfecționate, după cum ne-a povestit curajosul activist Gheorghe Petic.

- Dosarul lui Șor. No comment. Este un exemplu cras de nesimțire a guvernării”, afirmă Alexandru Slusari.

Printre exemplele aduse se mai numără și dosarul demnitarilor înalți de stat în care sunt vizați și foștii miniștri Eduard Grama, Iurie Chirinciuc, viceprimarul Nistor Grozavu, viceprimarul Vlad Coteț și mulți alții.

„Dosarul demnitarilor înalți de stat. Despre dosarele fostului ministru al agriculturii Grama și fostului președinte al raionului Criuleni de la PD Andriuță nu se aude nimic. Fostul ministru Chirinciuc, în ciuda probelor video, a primit un termen mic cu suspendare. Fostul viceministru al economiei de la PD, Triboi, s-a ales doar cu amendă. Viceprimarul Grozavu, după căteva zile petrecute în beciurile CNA, a fost eliberat și reprezintă acum mafia imobiliară în primăria Chișinău. Viceprimarul Coteț, prins în flagrant, stă acasă. Dosarul parcărilor se tergiversează", a mai menționat vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari.

Facebook//Alexandru SlusariFacebook//Alexandru Slusari

„Combaterea corupției este doar un mijloc de reglare de conturi pentru acest regim mafiot. Prin urmare, doi foști complici-rivali ai lui Plahotniuc sunt închiși în urma unor procese netransparente”, scrie Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: