Oazu Nantoi susține că răpirea cetățenilor din RM de către separatiștii din stânga Nistrului, nu este altceva decât o înțelegere dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski.

Acel care de șapte ori s-a întâlnit cu Krasnoselski este simbolul impotenței și coruperii guvernării de la Chișinău în raport cu regimul criminal de la Tiraspol. Cei din stânga Nistrului îi fac campanie electorală lui Dodon la indicația Moscovei.

Al doilea moment, dacă deschideți Constituția RM, art. 66 punct D, spune că Parlamentul determină prioritățile politicii interne și externe ale statului. În RM niciun Parlament cu excepția legii din iulie 2005 nu a avut grijă ca să formuleze acele priorități ale politicii strategiei naționale de reîntregire a RM. Nu putem să ne așteptăm de la un Parlament ales în condițiile statului captiv când binomul Dodon și Plahotniuc conduceau statul, ca ei să formuleze prioritățile politicii de stat în direcția soluționării conflictului transnistrean”, menționează deputatul.

Oazu Nantoi ne spune că la 2 martie a încercat să pregătescă un proiect de declarație dar a eșuat. Prin urmare ceea ce numim conflictul transnistrean este o cârdășie dintre politicienii corupți de la Chișinău cu cei de la Tiraspol, susține deputatul argumentând despre datoriile pentru gazul consumat, despre situația cu centrala de la Cuciugran, dar și contrabandă.

Al doilea moment, acest agent influent al Federației Ruse, singurul argument care îi atribuie valoare în fața FR este angajamentul lui de a realiza scenariul Kozac 2 în cazul RM și pe această cale de a crea un precedent ca Kremlinul să încerce să-i impună acest scenariu Ucrainei.

Din această situație dramatică există o singură soluție, avem nevoie de un alt președinte, avem nevoie de un alt Parlament curățat de mafia care s-a înfruptat din așa zisul conflict transnistrean și după aceasta nouă nu ne va fi rușine că suntem cetățeni ai RM iar cei din stânga Nistrului își vor da seama că va veni timpul să răspundă pentru fărădelegile comise.

Pot să vă aduc aminte despre cazul grupului Ilașcu, când 15 ani oameni au stat la pușcărie, condamnați de regimul acesta ilegal din stânga Nistrului în situația când contrabanda înflorea. Deciziile CtEDO în cazul școlilor cu predare în limba română, deci guvernările de la Chișinău mint când declară că soluționarea conflictului transnistrean este o prioritate și se ascund după paravanul vacii sacre 5+2, care există din februarie 2002 și prin care nu s-a rezolvat nicio problemă pentru RM și pentru cetățenii acestui stat”, remarcă deputatul.

Oazu Nantoi spune că ceea ce s-a întâmplat cu răpirea polițistului este încă o dovadă de complicitate la comiterea crimelor economice care îi fac pe cei din stânga Nistrului să-și bată joc de noi când ei consideră.

Vă aduc aminte de ziua de 28 iunie 2017 când un oarecare Jenea Șevciuc cu Nina Ștanschi se plimbau pe străzile Chișinăului fiind protejați nu se știe de cine. Ei au venit la partenerii lor de business de la Chișinău și nu se temeau că vor fi condamnați pentru uzurparea puterii”, punctează Oazu Nantoi.