image
Sursa foto: Getty Images

Şoc la naţionala Spaniei: Selecţionerul Lopetegui a fost demis, cu o zi înainte de startul CM 2018

Inevitabilul s-a produs! Julen Lopetegui a fost demis din funcţia de selecţioner al Spaniei! Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de preşedintele Federaţiei Spaniole, Luis Rubiales.

"Îi mulţumim lui Julen pentru tot ce a făcut la echipa naţională. El este principalul responsabil pentru faptul că suntem în Rusia, dar am fost forţaţi să îl demitem. Trebuie să fie un mesaj clar pentru toţi cei care lucrează la Federaţia Spaniolă, că unele lucruri trebuiesc făcute într-un anumit fel.", a declarat Rubiales, într-o conferinţă de presă.

"Nu mă simt trădat, problema este că totul s-a întâmplat fără ştirea Federaţiei Spaniole de Fotbal şi noi nu putem să ignorăm acest lucru. Lopetegui este un profesionist impecabil, dar şi alte detalii sunt importante", a mai spus Rubiales.

"Ştiu că vor urma critici, dar ce va fi, va fi. Ne asumăm consecinţele. Îi urez lui Lopetegui tot binele din lume, dar nu putem să acceptăm ce s-a întâmplat. Ar fi fost o dovadă de iresposabilitate să nu reacţionăm. Să câştigi e foarte important, dar sunt lucruri şi mai importante, cum ar fi felul de a face lucrurile. De aceea, chiar dacă Lopetegui este un antrenor de top, am fost forţaţi să luăm această decizie.

Atât timp cât un antrenor este angajat al Federaţiei, nu poate face lucrurile în acest fel. Am aflat că a semnat cu Real Madrid cu 5 minute înainte de anunţul oficial. Atunci am primit două telefoane. Am vorbit şi cu jucătorii şi vor face tot posibilul pentru a fi uniţi şi pentru a câştiga Cupa Mondială cu noul staff.", a mai spus Rubiales.

Naţionala Spaniei debutează la Cupa Mondială din Rusia vineri, contra Portugaliei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: