image
Sursa foto: tribuna.md

Deputat: „Amnistia fiscală este făcută de guvernare inclusiv sub proiecte de spălare de bani din Rusia și CSI”

Guvernarea nocturnă a RM vrea să transforme țara într-o spălătorie de bani, iar amnistia fiscală s-ar face inclusiv sub proiecte de de spălare care vin din Rusia și CSI. De această părere este deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc.

„Că prezidentul e într-o relație strânsă cu guvernarea și PD asta o știu toți. Nimic nou sub soare. Dar promulgarea amnistiei fiscale, altfel zis a legii care legalizează spălările de bani, mai înseamnă ceva. Coroborată cu faptul că Dodon se străduiește să reprezinte interesele unor cercuri din Rusia și CSI, înseamnă că amnistia este făcută inclusiv sub proiecte de spălare care vin de acolo. De aici și reacțiile virulente ale UE, SUA, FMI etc. Or, e de înțeles, nimeni nu vrea o țară asociată cu UE, loc de spălat bani din est și nu doar. Acești bani pot fi folosiți mai apoi împotriva statelor UE, a vecinilor noștri”, susține deputatul.

„Guvernarea nocturnă vrea să transforme o țară într-o spălătorie. Sunt sigur că au explicații, asigurări legal, „filtre” că nu va fi așa. Dar la creditul încrederii pe care îl au, mai bine și-ar trage și un stindard nou - o mașină de spălat, un pachet de detergent. Dacă s-ar opri, ar fi altfel, dar ei sunt așa: respinși de toți, cetățeni, parteneri - „cuprinși” doar de propriile interese”, a punctat Pistrinciuc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: