image
Sursa foto: mediafax.ro

Înregistrări audio din cabina avionului prăbuşit Ethiopian Airlines: Pilotul a raportat că „nu putea controla” aeronava

Pilotul avionului Ethiopian Airlines a spus controlorilor de trafic aerian că are probleme cu menţinerea controlului asupra aeronavei Boeing 737 Max 8, conform unei înregistrări din cabină, relatează The Guardian.

Pilotul nu a menţionat alte probleme externe precum stoluri de păsări, dar bărbatul a cerut permisiunea să se întoarcă la aeroportul din Addis Ababa, la câteva minute după decolare. Acesta le-a spus controlorilor că avea „probleme de menţinere a controlului” asupra avionului, dar nu a declarat alte erori.

Compania Ethiopian Airlines va trimite cutiile negre pentru analiză în Europa, şi nu cum era de aşteptat în Statele Unite, scrie mediafax.ro.

Zborul 302 avea ca destinaţie Nairobi la momentul prăbuşirii, la scurt timp după decolare. Toate cele 157 de persoane aflate la bord au fost ucise în accident. Acesta este al doilea accident în care este implicat un avion Boeing 737 Max 8 în mai puţin de cinci luni. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion air s-a prăbuşit cu 189 de persoane la bord.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: