image
Sursa foto: alephnews.ro

Regina Elisabeta împlinește astăzi 95 de ani

Regina Elisabeta împlinește astăzi 95 de ani. Anul acesta, aniversarea Suveranei va fi cu totul diferită. Aceasta nu va avea fanfara regală ca în majoritatea zilelor de naștere regale.

Mai mult, de regulă, familia regală britanică publică mai multe fotografii pentru a marca evenimentul, însă anul acesta se va renunța la această tradiție.

Moartea Ducelui de Edinburgh nu este singurul care afectează aniversarea Reginei, ci și pandemia de COVID-19, care duce la anularea „Trooping the Colour", ceremonia efectuată anual în luna iunie de regimente ale armatelor britanice și din Commonwealth pentru a marca aniversarea suveranului britanic.

Chiar și Prințul Harry a decis să se întoarcă înapoi în SUA, la Meghan Markle, abia după ziua bunicii sale, dat fiind faptul că cei doi au o relație puternică, indiferent de controversele stârnite de Ducii de Sussex în ultima vreme.

Tradiția inedită la care renunță Regina Elisabeta odată cu moartea Prințului Philip

Regina Elisabeta va renunța la transmiterea corespondenței pe papetărie cu margine neagră, urmând să folosească o hârtie personalizată care va avea blazonul ei încadrat în negru în loc de tradiționalul roșu folosit de suveranii britanici pentru perioada de doliu.

Folosirea de papetărie cu margine neagră este o tradiție ce datează din secolul XIX după ce regina Victoria a început să scrie pe hârtii cu o bordură neagră groasă și plicuri care se asortau ca urmare a morții soțului său, prințul consort Albert, potrivit Fox News.

Noutăţile partenerilor

comentarii: