image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Un grup de veterani anunță că nu vor admite încălcări la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie

Guvernarea a acceptat doar o revendicare pentru veteranii de război, să le ofere polițe de asigurare medicală gratuită, dar și pe aceea Parlamentul a anulat-o. Ba mai mult, conducerea țării încearcă, prin diferite metode, să-i disperseze. Un grup de veterani de război au anunțat azi în cadrul unei conferințe de presă organizată la IPN că vor continua să ceară îndeplinirea revendicărilor și că nu vor admite nereguli la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Veteranul Constantin Covrig a reiterat că, acum nouă luni, veteranii i-au înaintat actualei guvernări un pachet de revindecări. A fost format un grup de lucru pentru a elabora setul de acte legislative pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale veteranilor. Procesul a fost tergiversat, fiind acceptată o singură revindecare, care se referă la acoperirea de către stat a cheltuielilor pentru asigurarea medicală obligatorie a veteranilor. Proiectul a trecut de votul Parlamentului, dar nu a ajuns pe masa președintelui țării pentru promulgare, fiind întors în comisii.

„Este clar că acest Parlament este unul îndreptat împotriva veteranilor, este antipopular, mai bine spus, deși noi am fost cei care am luptat pentru independența acestui stat”, a spus veteranul.

Combatantul Dorel Roșca, a menționat că acțiunile actualei guvernări este o batjocură față de veterani. Ba mai mult, conducerea țării încearcă, prin diferite metode, să-i disperseze. „Stimați veterani, atâta timp cât o să fim noi dispersați, nu o să avem niciun succes. Ceea ce și s-a dovedit pe data de 16 august. Dacă eram noi 4-5 mii de oameni în Piața Marii Adunări Naționale, niciun mizerabil nu se apropia de noi să ridice mâna la noi. De aceea, fac apel la dumneavoastră: Fiți conștienți, dați să ne unim într-o singură forță și să ne apărăm interesele. Acum, cât mai avem puteri. Mâine-poimâine o să fie târziu”, a mai spus Dorel Roșca.

Un alt veteran, Andrei Eremia, a spus că îi pare foarte rău că veteranii se lasă manipulați de diferiți indivizi, care promovează falsuri. „ Chiar nu vi-i clar că avem un stat putred? Din păcate avem un președinte trădător, care vinde statul pe bucăți, dar îl întreținem cu 36 de milioane de lei pe an”, a punctat veteranul.

Veteranii au mai spus că, având o astfel de guvernare antipopulară, care nu are grijă de cetățeni, se văd nevoiți să vină și cu revindecări politice, cerând demisii. Indiferent cine va veni la guvernare, veteranii vor fi mereu în opoziție și vor cere să fie respectate drepturile cetățenilor. Veteranii au mai spus că vor fi cu ochii pe alegerile prezidențiale din noiembrie și nu vor admite încălcări.

Amintim că proiectul de lege care prevedea asigurarea medicală gratuită pentru veterani a fost blocat vineri, 11 septembrie, de majoritatea parlamentară. Deputații din Platforma DA au declarat că proiectul a fost votat în două lecturi, inclusiv de doi deputați din actuala majoritate, însă prin decizia președintei Parlamentului Zinaida Greceanâi, care a făcut trimitere la un document al serviciului juridic al Parlamentului, votarea lui a fost anulată. Platforma DA a declarat că vor sesiza Curtea Constituțională, solicitându-i să se expună pe marginea acestui caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: