image
Sursa foto: Mihaela Culcinschi și Pavel Păduraru, autorii investigațiilor

Investigațiile Jurnal.md, premiate de Transparency International – Moldova

Investigațiile realizate de jurnaliștii Pavel Păduraru și Mihaela Culcinschi pentru Jurnal.md au obținut locul II la concursul „Reflectarea fenomenului corupţiei în mass-media”, organizat de Transparency International – Moldova, susținerea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Este vorba despre investigațiile: FACTURA - Istoria unei victime a lui Damir și CONTRABANDA - Drama unei noi victime a regimului Plahotniuc.

Decernarea premiilor a avut loc astăzi, de Ziua Internațională Anticorupție. Concursul din acest an a întrunit 24 autori – jurnaliști tineri, dar și experimentați în domeniu, care au venit cu 70 de investigații publicate în mass-media scrisă și electronică. Materialele prezentate la concurs au fost evaluate în baza mai multor criterii: profunzimea investigației, calitatea argumentării, abordarea etică, riscul investigaţiei, efortul depus etc.

În rezultatul evaluării, pe locul I s-a clasat Mariana Rață (TV8), locul II l-a obținut Pavel Păduraru și Mihaela Culcinschi (Jurnal.md), locul III i-a revenit Julietei Savițchi (Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova) și lui Victor Moşneag (Ziarul de Gardă).

Transparency International – Moldova a inițiat concursul acum aproape două decenii pentru a susține și încuraja jurnaliștii să reflecte argumentat fenomenul corupţiei şi să formeze în societate o atitudine intolerantă faţă de acest viciu.

Agenda evenimentului a inclus şi lansarea culegerii tradiţionale a TI-Moldova – „Jurnaliştii contra corupţiei – XI” care cuprinde investigaţiile prezentate la concurs.

Noutăţile partenerilor

comentarii: