image
Sursa foto: organhall.md

Sala cu Orgă a deschis noua stagiune concertistică, după o pauză de jumătate de an

Sala cu Orgă a deschis noua stagiune concertistică, după aproape jumătate de an de comunicare strict virtuală cu spectatorii. Evenimentul a fost unul deosebit. Lumea nu a intrată în sala de spectacole, ci a stat în aer liber, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Artiștii spun că le-a fost dor de public. „Am fost, să spun așa, închiși pentru public, iar pentru noi contactul cu publicul este cel mai important lucru, evident. Sunt emoții duble, pentru că să deschizi în sală e ceva mai obișnuit, altceva este să cântăm pentru public afară”, spune Ion Negură, solist al Sălii cu Orgă.

Cu emoții firești a ieșit în fața publicului și soprana Liliana Istratii.

„Am avut foarte mari emoții, deoarece am avut o pauză de tăcere de jumătate de an, ca fiecare artist, și dacă sincer m-am simțit ca pentru prima dată, dar oricum, feedback-ul publicului este nemaipomenit, de asta am avut nevoie, de asta am fost flămândă”, a declarat soprana.

Potrivit organizatorilor, toate cele 50 de bilete rezervate s-au vândute repede. E un semn că oamenii sunt dornici de creație și artă, afirmă directorul Sălii cu Orgă.

„Auziți și dvs aplauzele, au văzut și fețele publicului cu câte emoții au venit ei la concert. În toată această perioadă să știți că lumea ne telefona, se interesa când vom începe concertele și iată că acum am revenit și noi după o vacanță bine meritată. Am revenit cu un concert în aer liber și ne pregătim încet-încet să reluăm activitatea așa cum a fost până la pandemie”, afirmă Larisa Zubu, directorul general al Sălii cu Orgă.

Spectatorii spun că așteptau această zi, chiar dacă au fost nevoiți să asculte muzica afară, nu în interior, cum s-ar cuveni.

Programul concertului a cuprins creaţii celebre, de la muzică baroc la contemporan, semnate de Vivaldi, Händel și Devienne.

Noutăţile partenerilor

comentarii: