image
Sursa foto: Alexander Demyanchuck / Tass

VIDEO // Poliția din Moscova lovește dur în protestatari, în timp ce-i anunță prin difuzor că vrea să le asigure securitatea

În timp ce-i informează pe oameni prin megafon că vor să le asigure securitatea, poliția din Moscova lovește dur în protestari. Pe internet au apărut mai multe secvențe video cu luptele de stradă care s-au dat azi între protestatari și poliție.

„Facem tot posibilul ca să vă asigurăm securitatea”, anunță vocea în megafon în timp ce reprezentanții structurilor de forță lovesc dur cu bâtele în protestatari. „Rușine!”, țipă femeile din mulțime.

Peste 1000 de persoane au fost arestate de forţele de ordine în Rusia în cursul manifestaţiilor în favoarea opozantului Aleksei Navalnâi, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestaţiilor în această ţară, relatează AFP, Reuters şi dpa.

În mulţimea estimată la 10.000 de persoane de AFP şi 40.000 de oameni de Reuters adunată în centrul Moscovei, jurnaliştii au asistat la arestări violente şi la ciocniri între poliţie şi manifestanţi care au sfidat interdicţia autorităţilor de a se reuni şi s-au strâns în Piaţa Puşkin pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnâi.

Între timp Marea Britanie a îndemnat Rusia să respecte angajamentele sale internaţionale privind respectarea drepturilor omului după reţinerea a peste 1 000 de persoane la Moscova şi în alte oraşe din Rusia în timpul protestelor , relatează Reuters.

protestprotest

Foto: Natalia Budantseva / OVD-Info

Natalia Budantseva / OVD-InfoNatalia Budantseva / OVD-Info

Foto: Alexander Demyanchuck / Tass

Alexander Demyanchuck / TassAlexander Demyanchuck / Tass

Sankt Petersburg, 23 ianuarie 2020, FOTO: Anton Vaganov / Reuters

Anton Vaganov / ReutersAnton Vaganov / Reuters

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: