image
Sursa foto: carabinier.gov.md

UPDATE: PA vine cu detalii referitor la perchezițiile efectuate la ex-procurorul șef al PCCOCS, Ion Caracuian

Procuratura Anticorupție informează, despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate la ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care este vizat într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

UPDATE 16:52 // În urma perchezițiilor efectuate astăzi, la data 15 decembrie 2021, de către procurorii anticorupție, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, conținutul cărora urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale.

Potrivit PA, urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost începută la 4 noiembrie 2021, în temeiul unei bănuieli rezonabile de comiterea infracțiunii pe faptul îmbogățirii ilicite, caracterizată prin deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terți, a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite şi acestea nu aveau cum să fie obținute licit.

În privința ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.

Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.

„Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de prezentul cod, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanțiile necesare apărării sale, și nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, menționează PA.

Știrea inițială: Procurorii anticorupție efectuează în aceste momente percheziții în locuința fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian.

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, este supectat de îmbogățire ilicită.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către purtătorul de cuvânt al PG, Mariana Cherpec.

Cu detalii suplimentare Procuratura Anticorupție va reveni ulterior.

comentarii: