image
Sursa foto: willowridgeapartments-prg.com

Forbes laudă vinurile din Republica Moldova

Vinurile din Republica Moldova au ajuns în atenţia prestigioasei reviste americane Forbes. „De ce vinurile din Moldova, România și Bulgaria sunt un subiect fierbinte” este titlul unui articol care prezintă industria vinicolă din Europa de Est.

Îngenuncheate de regimul comunist și apoi eclipsate de piața australiană, unele dintre vinurile din estul Europei revin în atenția publicului grație unicității și gustului deosebit.

„În Europa de Est, calitatea este la fel de bună ca oriunde în lume la producătorii de vin de top. Este ultima parte neexplorată a lumii vinicole”, spune Caroline Gilby, oenolog din Marea Britanie, autoare a cărții „Vinurile Bulgariei, României și Moldovei”. Cartea include povești, fapte și istorie referitoare la vinurile unice din aceste trei țări.

Pe harta Europei, Bulgaria, România și Moldova se aliniază paralel cu Croația, Muntenegru și Albania, dar de-a lungul țărmurilor Mării Negre. În combinație, aceste trei țări acoperă o zonă de aproximativ aceeași dimensiune ca cea a statului american Montana sau a Japoniei.

Țările din Europa Centrală și de Est au ieșit din comunism în moduri diferite. Moldova, probabil cea mai afectată de comunism pentru că se afla în bloc, înțelege cel mai bine necesitatea de a lucra împreună, de a comunica și de a dezvolta o strategie globală de marketing, se mai spune în articolul Forbes.

Toate cele trei soiuri de struguri internaționale, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Pinot Gris și Pinot Noir, oferă un instrument util pentru descoperirea acestor țări. „Strugurii sunt foarte delicioși, vinurile sunt excepționale, iar paleta de oferte e foarte mare. Provocarea este ca ceilalți oameni să înțeleagă că aceste țări s-au schimbat și să scape de ideea preconcepută că acolo se fac doar vinuri ieftine”, se mai spune în articolul Forbes.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: