Cauza penală se află în gestiunea procurorilor anticorupție, care efectuează urmărirea penală în baza următoarelor articole din Codul Penal: art.26 - Pregătirea de infracțiune, art.191 alin.(5) - Delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, art. 327 alin.(3) - Abuzul de putere sau abuzul de serviciu săvârșit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale, și 328 alin.(3) lit.b), c) - Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie 2019 de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, care a fost transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare.

În cadrul cauzei penale, membrii grupului de urmărire penală au întreprins următoarele:

- audieri în calitate de martori - 5 persoane.

- ridicări de documente și obiecte - 6.

- examinate documente și obiecte - 5.

- efectuate analize operaționale în privința a 7 persoane juridice și 18 persoane fizice.

- demersuri, solicitări - 7.

De menționat că infracțiunea prevăzută de art. 191 alin.(5) din Codul Penal se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 15 ani, cea prevăzută de art.327 alin.(3) - o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, iar cea prevăzută de art.328 alin.(3) lit.b), c) privede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.