image
Sursa foto: mei.gov.md

Arena Chișinău: Cauză penală pe delapidarea averii străine și abuz de putere în interesul unui grup criminal

Cinci persoane au fost audiate în calitate de martori în cadrul urmăririi penale privind „Arena Chișinău”, pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei polivalente de interes național în extravilanul comunei Stăuceni.

Cauza penală se află în gestiunea procurorilor anticorupție, care efectuează urmărirea penală în baza următoarelor articole din Codul Penal: art.26 - Pregătirea de infracțiune, art.191 alin.(5) - Delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, art. 327 alin.(3) - Abuzul de putere sau abuzul de serviciu săvârșit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale, și 328 alin.(3) lit.b), c) - Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii octombrie 2019 de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, care a fost transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare.

În cadrul cauzei penale, membrii grupului de urmărire penală au întreprins următoarele:

- audieri în calitate de martori - 5 persoane.

- ridicări de documente și obiecte - 6.

- examinate documente și obiecte - 5.

- efectuate analize operaționale în privința a 7 persoane juridice și 18 persoane fizice.

- demersuri, solicitări - 7.

De menționat că infracțiunea prevăzută de art. 191 alin.(5) din Codul Penal se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 15 ani, cea prevăzută de art.327 alin.(3) - o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, iar cea prevăzută de art.328 alin.(3) lit.b), c) privede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: