image
Sursa foto: uefa.com

Veşti bune de la UEFA: Şeful comisiei medicale, despre reluarea fotbalului; Este categoric posibil

Toată lumea aşteaptă un răspuns clar din partea UEFA în privinţa reluării competiţiilor interne şi europene, iar un semn îmbucurător a venit de la comisia medicală a forului european.

Profesorul Tim Meyer, şeful acestui organism, este cel care studiază măsurile de siguranţă care trebuie adoptate în cazul în care se va juca fotbal timpul pandemiei. El a emis un comunicat prin care a dat detalii despre regulile care trebuie urmate în acest sens.

“Toate entităţile fotbalistice care intenţionează să reia competiţiile trebuie să creeze protocoale detaliate despre condiţiile sanitare şi operaţionale prin care să asigure sănătatea celor implicaţi în joc şi respectarea politicilor publice.

În aceste condiţii şi cu respectarea legislaţiei locale, este categoric posibil să se înceapă disputatea competiţiilor suspendate în sezonul 2019-20,” se arată în comunicatul lui Tim Meyer.

După Olanda, Franța a devenit a doua țară din Europa care decide că acest sezon nu se mai poate relua, din cauza pericolului cauzat de pandemia de coronavirus.

Între timp, UEFA a dat un comunicat în care anunță că orice decizie luată în acest sens trebuie motivată.

"În cazul în care o competiţie naţională trebuie întreruptă din motive legitime, UEFA cere explicaţii, până la 25 mai, în privinţa circumstanţelor care justifică o astfel de întrerupere şi să anunţe echipele pentru competiţiile intercluburi UEFA 2020-2021 în baza meritului sportiv în competiţiile naţionale 2019-2020", a anunţat forul european.

Astfel, se precizează clar că trebuie să existe un "merit sportiv" pentru participantele în cupele europene, campioane și retrogradate, însă rămâne de văzut ce explicații se vor da.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: