image
Sursa foto: Facebook // Maia Sandu

Maia Sandu: Al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc în R. Moldova

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut joi de președinta Maia Sandu, aflată în capitala Cehiei, unde participă la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE).

„Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei. El reflectă de asemenea caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi.
Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!",

a spus Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a participat joi, 6 octombrie, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea CPE.

Șefa statului a discutat cu liderii europeni despre situația energetică din Republica Moldova și a reiterat că statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli şi că avem nevoie de acțiuni hotărâte pentru restabilirea păcii în Europa, descurajarea oricăror încercări de destabilizare și consolidarea securității pe continent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: