image
Sursa foto: AFP

Noi violenţe în Franţa, în cursul unui nou protest al „Vestelor galbene” // VIDEO

Confruntări între demonstranţi şi forţele de ordine s-au produs sâmbătă după-amiază în oraşul francez Toulouse, în cursul unui nou protest organizat de Mişcarea „Vestele galbene", care denunţă erodarea nivelului de trai în Franţa.

Mii de persoane s-au adunat în centrul oraşului Toulouse, unde au fost construite baricade.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea manifestanţilor violenţi, informează cotidianul Le Figaro, postul BFMTV şi Agenţia France-Presse.

Mişcarea „Vestele galbene" denunţă politicile Administraţiei Emmanuel Macron şi organizează de câteva luni manifestaţii, protestând faţă de erodarea nivelului de trai în Franţa.

Mii de oameni protestează şi pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris, dar şi în oraşele Marsilia, Bordeaux, Montpellier, Grenoble şi Lille.

Acestea sunt primele proteste organizate după intrarea în vigoare a noilor reglementări în Franţa, menite să descurajeze mitingurile neautorizate şi violenţele. Manifestaţiile pot fi interzise de autorităţi în unele zone dacă există riscul izbucnirii de violenţe.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a atras atenţia că, potrivit noilor reglementări, ascunderea feţei de către un manifestant se poate pedepsi cu un an de închisoare şi amendă de 15.000 de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: