image
Sursa foto: cnn.com

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Indonezia a fost contestat în instanţă

Prabowo Subianto, contracandidatul câştigătorului alegerilor prezidenţiale din 17 aprilie din Indonezia, a contestat la Curtea Constituţională a ţării rezultatul scrutinului, potrivit The Guardian.

Subianto a contestat rezultatul la doar câteva zile după ce şapte persoane au murit în urma unor manifestaţii în favoarea sa în capitala ţării, Jakarta.

Instanţa constituţională de la Jakarta are, conform legii, o lună pentru a da un verdict în acest caz.

Comisia Electorală Generală (KPU) de la Jakarta a confirmat rezultatul unei numărători private, care anunţa că actualul preşedinte, Joko Widodo, a obţinut 55,5% din voturi, faţă de cele 44,5 procente obţinute de contracandidatul său, Prabowo Subianto.

Astfel, Widodo a obţinut peste 85 de milioane de voturi din totalul de 154 de milioane valabil exprimate, însă Prabowo Subianto a declarat că, în opinia sa, au existat numeroase nereguli în cadrul procesului electoral. Peste 1.000 de persoane au protestat la Jakarta faţă de realegerea lui Widodo.

Analiştii susţin că cei doi candidaţi nu au prezentat platforme politice foarte diferite una faţă de cealaltă în campania electorală, iar sondajele de opinie au indicat o diferenţă mică între cei doi. O agenţie electorală de la Jakarta a respins luni afirmaţiile potrivit cărora ar fi existat nereguli în timpul procesului electoral. Observatorii independenţi au anunţat că alegerile din Indonezia au fost libere şi corecte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: