image
Sursa foto: Jurnal.md

Stela Macari a depus un nou denunț la PG privind acțiunile președintelui suspendat al raionului Dubăsari, Grigore Filipov

Deputata Platformei DA, Stela Macari, a depus un nou denunț la Procuratura Generală privind acțiunile președintelui suspendat al raionului Dubăsari Grigore Filipov.

Potrivit deputatei, Grigore Filipov ignoră decizia Consiliului de suspendare și utilizează în continuare bunurile publice cum ar fi biroul, ștampila instituției și automobilul de serviciu. Totodată, potrivit reprezentanților din cadrul consiliului raional Dubăsari, acesta ar fi intimidat mai mulți funcționari care ar fi optat pentru suspendarea sa.

„Sper că cel puțin din a treia încercare Procuratura Generală se va sesiza pe seama acțiunilor acestui personaj și, în contextul alegerilor parlamentare anticipate, ne vom lipsi de un individ aflat în funcție decizională susceptibil de intenția de a frauda alegerile în favoarea socialiștilor”, a spus deputata.

Anterior Stela Macari a reclamat la Procuratură mai multe ilegalități comise de către președintele raionului Dubăsari Grigore Filipov  în legătură cu situația din raionul Dubăsari, însă PG nu a reacționat.

Amintim că pe 16 decembrie 2020, prin decizia majorității consilierilor, președintele raionului Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de 60 de zile.

Toate au pornit de la declarațiile scandaloase făcute de Filipov în primăvara anului 2020, prin care a admis că trei localităţi aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt controlate de Tiraspol.

Președintelui raionului Dubăsari i se mai incriminează și acte de corupție în timpul alegerilor parlamentare din 2019. Grigore Filipov a mai fost la un pas de a fi suspendat din funcție, pe 4 septembrie, însă atunci consilierii nu au avut suficiente voturi.

Filipov a calificat decizia colegilor drept una ilegală și a contestat-o în instanța de judecată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: