image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon nu renunță la creditul rusesc: În următoarele zile, Guvernul se va adresa Rusiei pentru o procedură nouă de negocieri

Săptămâna aceasta Guvernul Republici Moldova se va adresa Guvernului Federației Ruse cu solicitarea de a iniția noi proceduri de negocieri a creditului de 200 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, după întâlnirea cu speakerul Zinaida Greceanâi și premierul Ion Chicu.

Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de decizia adoptată joi de Curtea Constituțională, care a anulat acest credit. „Noi nu suntem de acord cu această decizie a CC, dar hotărârea este și ea trebuie executată. Aprecieri politice, istorice, vor fi date de către oameni pe viitor, noi însă trebuie să ne mișcăm înainte”, a spus șeful statului

„De aceea am decis ca în următoarele zile Guvernul Republicii Moldova să se adreseze Guvernului Federației Ruse pentru a iniția o procedură nouă de negocieri asupra creditului de 200 de milioane de euro pentru necesitățile RM. Probabil săptămâna curentă la ședința Guvernului o astfel de inițiativă va fi lansată”, a mai spus președintele.

Amintim că joi, 7 mai, Curtea Constituțională a anulat Acordul cu privire la creditul rusesc declarându-l neconstituțional.

Autorii sesizărilor depuse la CC, deputați de la Grupul Pro-Moldova, PAS și Platforma DA, au enunțat un șir de încălcări procedurile și etapele ce țin de inițierea și aprobarea unui tratat internațional, fiind astfel sfidată Constituția.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: