Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de decizia adoptată joi de Curtea Constituțională, care a anulat acest credit. „Noi nu suntem de acord cu această decizie a CC, dar hotărârea este și ea trebuie executată. Aprecieri politice, istorice, vor fi date de către oameni pe viitor, noi însă trebuie să ne mișcăm înainte”, a spus șeful statului

„De aceea am decis ca în următoarele zile Guvernul Republicii Moldova să se adreseze Guvernului Federației Ruse pentru a iniția o procedură nouă de negocieri asupra creditului de 200 de milioane de euro pentru necesitățile RM. Probabil săptămâna curentă la ședința Guvernului o astfel de inițiativă va fi lansată”, a mai spus președintele.

Amintim că joi, 7 mai, Curtea Constituțională a anulat Acordul cu privire la creditul rusesc declarându-l neconstituțional.

Autorii sesizărilor depuse la CC, deputați de la Grupul Pro-Moldova, PAS și Platforma DA, au enunțat un șir de încălcări procedurile și etapele ce țin de inițierea și aprobarea unui tratat internațional, fiind astfel sfidată Constituția.