image
Sursa foto: istock.com

Scandal mare la vârful industriei tech: Acuzații grave, spionaj și secrete tehnologice furate de la un gigant de pe piață

Vârful industriei tech se află în mijlocul unui scandal de amploare, din care nu lipsesc elemente demne de un scenariu de film: spionaj industrial și secrete tehnologice furate.

Este vorba despre acuzațiile aduse de procurorii din Taiwan unui furnizor chinez al Apple. Oamenii legii susțin că furnizorul în cauză se face vinovat de mai multe capete de acuzare, printre care furtul de secrete comerciale.

Concret, acuză procurorii din Taiwan, acesta a furat secrete comerciale de la un furnizor din Taiwan şi că a atras ilegal forţa de muncă pentru a câştiga comenzi de la compania americană. În acest moment, vorbim doar despre acuzații, nefiind emisă nicio hotărâre definitivă în acest caz, dar procurorii au argumente solide, după cum scrie presa internațională care tratează acest subiect.

Compania chineză a făcut acest lucru pentru a „construi rapid fabrici și produce în masă huse pentru iPhone, iPad și alte produse”, transmit procurorii.

Mai mult decât atât, 14 persoane ar fi fost deja puse sub acuzare de procurori în această speță, scrie Playtech.

”Departamentul va face tot posibilul să investigheze astfel de cazuri pentru a menţine dezvoltarea sănătoasă a întreprinderilor din ţara noastră şi pentru a asigura competitivitatea industriilor naţionale”, au transmis anchetatorii care se ocupă de investigații, în acest caz.

Printre altele, oamenilor puși sub acuzare li se impută folosirea secretelor comerciale în vederea utilizării lor în străinătate.

Se pare că investigațiile ar fi durat aproximativ un an și jumătate, timp în care oamenii legii ar fi adunat mai multe probe care să le susțină acuzațiile în fața instanțelor, acolo unde va ajunge să fie tranșată speța, cel mai probabil.

Într-o declarație recentă, Catcher, o companie care produce huse pentru iPhone și iPad , a declarat că va continua să impună și să îmbunătățească protecția secretelor comerciale și a drepturilor de proprietate intelectuală și va investiga orice situație încalcă drepturile. În plus, compania a spus că va coopera cu ancheta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: