image
Sursa foto: ABC News

Trump şi Obama nu se află pe lista invitaţilor la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle

Preşedintele american Donald Trump, predecesorul său, Barack Obama, şi prim-ministrul britanic Theresa May nu se află pe lista invitaţilor la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, care va avea loc pe 19 mai, au declarat, marţi, surse din guvernul britanic şi apropiate familiei regale, scrie Reuters.

„A fost decis că nu este necesară o listă oficială de invitaţi din rândul liderilor politici – din Regatul Unit şi de la nivel internaţional – pentru nunta prinţului Harry cu Meghan Markle”, a spus un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

„Guvernul Majestăţii Sale a fost consultat în luarea acestei decizii, care îi aparţine Familiei Regale Britanice”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

O sursă de la Palatul Kensington a confirmat că soţii Obama nu vor participa la nuntă, precizând că invitaţii la acest eveniment vor fi persoane cu care mirii au relaţii directe în prezent. Donald Trump nu se numără printre aceste persoane.

Au existat speculaţii potrivit cărora Barack şi Michelle Obama ar fi invitaţi la nuntă, datorită interacţiunii pe care fostul preşedinte american şi prinţul Harry au avut-o în mod direct. Însă, invitarea soţilor Obama, dar nu şi a soţilor Trump ar fi o decizie diplomatică care ar stârni controverse.

O sursă din guvernul britanic a confirmat că May nu va participa la eveniment, precizând că nici nu era de aşteptat ca aceasta să fie prezentă la nuntă.

Sursa din guvern a mai menţionat că locul în care va avea loc cununia, Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, este mult mai mic decât Westminster Abbey, unde fratele mai mare al prinţului Harry, prinţul William, s-a căsătorit în 2011 cu Kate Middleton. Acea nuntă a avut loc în prezenta prim-ministrului David Cameron şi a altor politicieni şi diplomaţi.

Obama, care era preşedinte la acea vreme, nu a fost invitat la nuntă, iar SUA au fost reprezentate de ambasadorul de la acea vreme în Regatul Unit.

Palatul Kensington a numit, marţi, o parte din cele 1.200 de persoane invitate pe domeniul Castelului Windsor, pentru a celebra evenimentul. Acestea au fost alese datorită leadership-ului pe care l-au demonstrat şi serviciului lor adus comunităţii. Pe această listă sunt prezente persoane care au condus organizaţii caritabile, precum şi veterani din forţele armate care au suferit răni ce le-au schimbat vieţile.

Meghan Markle şi prinţul Harry s-au logodit în noiembrie 2017, iar în ianuarie 2018 actriţa a anunţat că renunţă la rolul din serialul „Suits”. Cei doi se vor căsători pe 19 mai, la Capela St. George, pe domeniul Castelului Windsor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: