image
Sursa foto: politiacapitalei.md

O femeie din Chișinău, capul unei grupări criminale care răspândea droguri în cantităţi deosebit de mari

O femeie în vârstă de 45 de ani și doi bărbați de 25 și respectiv 34 de ani au fost reținuți de poliție pentru păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari, pe teritoriul mun. Chişinău a substanţelor stupefiante de tip PVP, Marijuana şi a diferitor tipuri de produse etnobotanice.

Potrivit poliției, femeia era capul schemei criminale şi anume organiza prepararea şi realizarea narcoticelor în cantităţi deosebit de mari, iar cei doi bărbați se ocupau de distribuire spre consumatorii finali.

Poliția a monitorizat și documentat activitatea grupării criminale pe parcursul unei luni.

În timpul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, polițiștii au fost efectuat patru percheziții.

În cadrul operaţiunii, au fost depistate şi ridicate aproximativ două kg de canabioid sintetic, două kg de masă vegetală neprelucrată şi cca trei litri de reagent cu valoarea estimativă de 200 000 lei.

Cele trei persoane au fost reţinute și escortate la Inspectorat pentru audieri şi documentarea circumstanţelor, iar probele depistate au fost sigilate şi expediate la expertiză.

Aceștia se află în arest pe un termen de 30 de zile.

Conform legislaţiei penale în vigoare suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, faptă ce prevede pedeapsa cu închisoare de la șapte la 15 ani.

În continuare se petrec măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvârşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: