image
Sursa foto: Profimedia Images

Pakistanul adoptă un proiect de lege „istoric” care interzice pedepsirea corporală a copiilor

Pakistanul a adoptat un proiect de lege care interzice pedepsele corporale pentru copii într-o mișcare descrisă drept „istorică” de activiștii pentru drepturi. Interzicerea violenței împotriva copiilor se va aplica numai în Islamabad, dar militanții speră că restul țării va urma exemplul scrie The Guardian, citat de Digi24.

Proiectul a fost adoptat pe fondul unui număr mare de cazuri de elevi care au fost bătuți grav și chiar uciși în școli, instituții religioase sau locuri de muncă.

Luna trecută, un băiat de opt ani a fost bătut până la moarte de către profesorul său pentru că nu a memorat o lecție într-o madrasa - o școală religioasă - din provincia Punjab.

În iunie 2020, o altă tânără de opt ani, o fată care lucra ca femeie de serviciu în Islamabad, a fost bătută până la moarte de angajatorii săi pentru că le-a lăsat papagalii să scape.

Acestea și alte incidente, inclusiv imagini tulburătoare pe telefonul mobil postate pe scară largă pe rețelele sociale, au determinat dezbateri la nivel național cu privire la interzicerea violenței într-o țară în care pedepsele fizice sunt obișnuite.

Proiectul de lege, adoptat de Adunarea Națională, include sancțiuni pentru bătăile copiilor și interzice toate tipurile de pedepse corporale la locurile de muncă formale și informale și în diverse medii educaționale, inclusiv instituții religioase, guvernamentale și private.

Actualul proiect de lege se aplică numai Islamabadului, dar se crede că restul țării va urma în cele din urmă exemplul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: