image
Sursa foto: positivepeople.md

Nou director la Agenția „Moldsilva”

Dumitru Cojocaru este noul director al Agenției Moldsilva. Acesta a fost prezentat de ministrul Agriculturii, Ion Perju, la o reuniune a silvicultorilor de la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice.

Ministrul a menționat că Dumitru Cojocaru este un profesionist în domeniul silviculturii, care anterior a activat mai mulți ani, în întreprinderile silvice, ocupând diverse funcții, iar de curând, grație experienței și viziunii de dezvoltare a fondului forestier, a promovat concursul pentru funcția de director, organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Printre misiunile urgente ce revin Agenției „Moldsilva”, ministrul Perju a enumerat sporirea suprafețelor împădurite, implementarea reformei instituției de profil și administrarea responsabilă a fondului forestier al Republicii Moldova.

La rândul său, Dumitru Cojocaru a dat asigurări că vor fi planificate și realizate o serie de măsuri ce au menirea să redreseze situația și să sporească calitatea și suprafețele împădurite ale țării.

Dumitru Cojocafru a absolvit Institutul Silvico-tehnic din orașul Voronej, Federația Rusă, în anul 1980. În 1996 a fost instruit la Școala superioară de management din orașul Celle, Germania, este licențiat în drept economic. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții în domeniului turismului și serviciilor hoteliere, administrației publice centrale și locale și administrării fondului forestier de stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: