image
Sursa foto: Profimedia Images

Rusia a adus tancuri T-72 la 20 de kilometri de granița cu Afganistanul

Rusia a desfășurat tancuri în apropierea graniței Tadjikistanului cu Afganistan, marți, înainte de efectuarea unor exerciții militare planificate pentru luna viitoare, relatează Reuters și The Moscow Times, citate de Digi24. Moscova a anunțat efectuarea mai multor exerciții în contextul tensiunilor regionale generate de ofensivele talibanilor și de retragerea SUA din regiune.

Echipaje de tancuri de la baza militară rusă din Tadjikistan, cea mai mare de pe teritoriu străin, au finalizat o călătorie de 200 de kilometri și au ajuns în apropierea frontierei afgane. În timpul defășurării, tancurile T-72 au efectuat exerciții de protejare de convoaie și de respingere a focului inamic.

Exercițiile comune, care implică trupe ale Rusiei, Uzbekistanului și Tadjikistanului, vor fi efectuate la 20 de kilometri de frontiera afgană, între 5 și 10 august.

Marți, Rusia a adăugat și că exerciții comune doar cu trupe din Uzbekistan vor avea loc în sudul țării, tot în apropierea frontierei afgane, între 30 iulie și 10 august și vor implica 1500 de soldați și 200 de vehicule militare, inclusiv aeronave.

Anterior, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a precizat că Rusia va interveni în Afganistan doar dacă ostilitățile din această țară se vor extinde peste granițe și vor afecta securitatea partenerilor săi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: