image
Sursa foto: Grupul de Inițiativă Basarabeană

„Uniți pentru Moldova”: Materiale sanitare în valoare de 27.000 de euro, donate RM de către studenții basarabeni din România

Materiale sanitare și de igienă necesare în lupta cu pandemia de COVID 19 în valoare de peste 27.000 de euro vor fi donate Spitalului Raional din Hâncești. Acestea au fost colectate și donate de studenții basarabeni de la Universitățile din Cluj-Napoca în cadrul Campaniei „Uniți pentru Moldova”.

Campania „Uniți pentru Moldova” a demarat în luna mai, fiind concepută de Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca.

În cadrul campaniei, instituțiile publice, companiile private, dar și persoanele fizice au fost sensibilizate de problemele grave cu care se confruntă spitalele și instituțiile din Republica Moldova în această perioadă de pandemie.

Studenții basarabeni din Cluj au colectat din România materiale sanitare în valoare totală de peste 27.000 de euro. În campania de donații s-au implicat Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, Salina Turda, Fabrica de medicamente Terapia, Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În total au fost colectate: 16.250 de măști de protecție, 250 de viziere, 3100 de perechi de mănuși, 400 de litri de dezinfectant, săpun lichid antibacterian, pastile pentru creșterea imunității.

Noutăţile partenerilor

comentarii: