image
Sursa foto: MSMPS

Niciun deces în rândul medicilor cauzat de COVID-19 și nicio formă gravă în ultimele luni, datorită vaccinării

În ultimele luni, de când procesul de vaccinare a accelerat în Republica Moldova, nu s-a înregistrat niciun decese în rândul cadrelor medicale și nici măcar o formă gravă a bolii, a declarat ministra Sănătății Ala Nemerenco în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Nemerenco a precizat că, în prezent, în rândul cadrelor medicale și a angajaților auxiliari din instituțiile medicale din țară, gradul de vaccinare a depășit pragul de 90%.

„În rândul cadrelor medicale avem 95% persoane vaccinate, iar în cazul lucrătorilor auxiliari am depășit 80%. Datorită acestui fapt, zilnic avem maximum 5-6 persoane din rândului personalului medical infectate. Jumătate din aceste cazuri sunt însă tot în rândul celor nevaccinați”, a menționat ministra.

Ea a mai precizat că, în ultimele 3-4 luni, datorită vaccinării „nu am mai avut niciun deces și nu am avut nici forme grave de boală”.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost vaccinate complet peste 691 de mii de persoane. 89% din infectările înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova sunt în rândul persoanelor nevaccinate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: