image
Sursa foto: captură video

Doi tineri au fost reținuți pentru șantaj: I-ar fi cerut unei victime 100 000 de lei

Doi tineri de 26 și 30 de ani au fost reținuți de PCCOCS și INI, fiind suspectați că ar fi santajat un tânăr. Aceștia i-ar fi cerut victimei 100 000 de lei pentru refuzul de a continua activitatea legată de circulația ilegală a drogurilor.

Din luna noiembrie 2018 până în luna februarie 2019, procurorii Procuraturii pentru Combaterea forțele de ordine au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional.

Sub pretextul pedepsirii victimei pentru refuzul de a continua activitatea legată de circulația ilegală a drogurilor, prin şantaj, însoțit de amenințări cu aplicarea violenței fizice, i-au cerut achitarea sumei de 100 000 de lei în așa-numita ”cazna criminală”.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate, au fost identificați membrii grupului infracțional.

Bănuiții s-au dovedit a fi doi bărbați, de 26 și 30 de ani, ambii fiind anterior judecați.

La data de 19 februarie curent, a fost reținut în flagrant în Chișinău unul din membrii grupului criminal.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile ambilor suspecți, fiind ridicate telefoane mobile și cartele SIM, conținutul cărora va fi examinat în cadrul urmăririi penale, pentru extragerea informațiilor utile pe caz.

Ulterior, la demersul procurorilor, unul din învinuiți a fost arestat preventiv, iar al doilea bărbat, care suferă de o boală gravă, a fost plasat în arest la domiciliu.

Dacă se va demonstra vinovăția învinuiților, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la șapte până la zece ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: