image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Peste 4 milioane de lei - suma amenzilor aplicate doar de la începutul anului; Poliția anunță mobilizare și mai mare

Doar în primele șase săptămâni ale anului curent, au fost aplicate amenzi în sumă de peste 4 milioane de lei celor care au încălcat restricțiile legate de virusul Covid-19. Iar odată cu decizia de ieri a CNESP, poliția anunță că își va intensifica acțiunile de monitorizare.

„Scopul poliției nu este de a sancționa, dar în contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate - suntem nevoiți să acționăm. Nu tolerăm nicio încălcare a prevederilor legale. Va trebui în continuare să ne mobilizăm fiecare dintre noi și să conștientizăm că pericolul de îmbolnăvire nu a trecut încă, iar controalele pe care le facem au ca obiectiv protejarea sănătății oamenilor. Poliția va activa la capacitate maximă, astfel, polițiștii vor patrula în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane. Se va supraveghea activitatea agenților economici și se va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul de nerespecate a măsurilor de restricție”, anunță Poliția, într-un comunicat.

În context, se precizează că de la începutul anului curent, poliția a întocmit 3.522 de procese verbale, iar amenzile aplicate depășesc suma de 4 milioane de lei.

Vă amintim că starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe 15 aprilie, iar autoritățile au înăsprit restricțiile.

Astfel, de mâine va fi sistată activitatea centrelor comerciale la nivel național în zilele de sâmbăta și duminică, cu asigurarea funcționarii în regim normal a unităților de comercializare a produselor alimentare și a produselor farmaceutice, amplasate în incinta acestora.

Se restricționează, în perioada 17 februarie - 1 martie 2021 inclusiv, activitatea piețelor comerciale, care se va desfășura doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Totodată, pentru agenții economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise se admite aflarea concomitentă în spațiul comercial/de deservire a unui număr limitat de clienți, reieșind din normativul de 1 vizitator/4m2 de suprafața comerciala liberă.

Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă.

Se admite desfășurarea activităților cu prezenta spectatorilor, în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură la capacitatea de 50% din numărul de locuri, dar nu mai mult de 250 spectatori pentru sălile cu o capacitate mai mare de 500 locuri, cu respectarea prevederilor instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19.

La fel, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane - la cel mult 20 de invitați. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Citeşte mai mult despre

comentarii: