image
Sursa foto: Profimedia Images

COVID-19: SUA a donat RM un lot de echipament necesar pentru intervențiile SMURD, în valoare de 62.000 de dolari

SUA a donat Republicii Moldova un lot de echipament necesar pentru intervenții SMURD în lupta cu pandemia COVID -19, în valoare de 62.000 de dolari americani. Lotul nou de echipament va facilita intervențiile și misiunile în care vor fi antrenați angajații inspectoratului.

Potrivit IGSU, lotul donat de SUA conține ventilatoare de urgență, saltele de imobilizare, sisteme de izolare și transport a persoanelor infectate, rezervoare medicale de oxigen, termometre digitale și alte produse necesare în valoare de 62 de mii dolari americani.

Inspectoratul General pentru Situați de Urgență a acordat asistență calificată oamenilor infectați cu virusul COVID prin intermediul serviciului SMURD din nordul și sudul țării, iar mai mulți angajați au muncit în spitale pentru susținerea sistemului medical.

Conform IGSU, colaborarea instituției cu Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA are loc de peste 20 de ani. Datorită programelor și proiectelor finanțate de SUA a fost posibilă construcția, dar și reconstrucția mai multor remize de salvatori și pompieri în toată țara.

Profimedia Imagesjurnal.md

Profimedia Imagesjurnal.md

Profimedia Imagesjurnal.md

Profimedia Imagesjurnal.md

Profimedia Imagesjurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: