image
Sursa foto: jurnal.md

Familiile defavorizate din municipiul Chișinău pot beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului

Cererea va fi depusă la direcțiile teritoriale de asistență socială de unul dintre membrii familiei cu capacitate deplină de exerciţiu.

Familiile defavorizate din municipiul Chișinău pot beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului în mărime de 500 de lei lunar. Cererea va fi depusă la direcțiile teritoriale de asistență socială de unul dintre membrii familiei cu capacitate deplină de exerciţiu. Termenul de luare a deciziei nu va depăşi 15 zile lucrătoare.

Contactată de IPN, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că, odată cu depunerea cererii pentru ajutor social, se procesează datele solicitantului, veniturile acestuia, iar autoritatea decide dacă acesta poate beneficia concomitent de ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului. Dacă persoana nu se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru ajutor social, poate beneficia doar de ajutor pentru perioada rece a anului, pentru lunile noiembrie-martie (5 luni).

Şefa Direcției a precizat că cei care nu se regăsesc pe listele actuale de beneficiari de ajutor social şi/sau ajutor pentru perioada rece a anului, pot depune cereri oricând. În luna depunerii se califică eligibilitatea persoanei pentru ajutor. Suportul va fi oferit din luna următoare. În cazul ajutorul pentru perioada rece a anului, chiar dacă persoana se adresează mai târziu, dacă este eligibilă, va primi acest ajutor pentru toate cinci luni, începând cu luna noiembrie a anul depunerii cererii.

De dreptul la ajutor social şi/sau la ajutor pentru perioada rece a anului beneficiază familiile defavorizate. Cuantumul lunar al ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între venitul lunar minim garantat al familiei şi venitul global al acesteia. Ajutorul social şi/sau ajutorul pentru perioada rece a anului se stabilesc de către structura teritorială de asistenţă socială.

La casele teritoriale de asigurări sociale au fost prezentate spre achitare listele de plată a beneficiarilor de ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului pentru luna decembrie. Conform acestora, 2623 de familii vor beneficia de ajutor social în sumă totală de peste 1,6 milioane de lei. 11078 de familii vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului în sumă totală de peste 5,7 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: