image
Sursa foto: bnm.md

Sergiu Cioclea, despre gluma lui Candu precum că i se pregătește altă funcție: „Probabil s-a vrut măgulitoare”

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a cărui demisie a fost acceptată astăzi de Parlament, a venit cu precizări referitor la declarația în glumă a speakerului Andrian Candu, care a spus despre Cioclea: „Îl pregătim pentru altă funcție”.

„Ținând cont de numărul mare de interpelări, ca urmare a declarației Președintelui parlamentului, Andrian Candu, aș fi vrut să aduc următoarele clarificări: calific această declarație drept o glumă, care probabil s-a vrut măgulitoare. Prin actul depunerii mandatului, mi-am exprimat dorința reluării vieții personale și continuării unei cariere profesionale independente de sfera publică sau politică din Republica Moldova”, a declarat Sergiu Cioclea, într-o declarație emisă de Banca Națională.

Precizăm că astăzi, la Parlament, au avut loc mai multe discuții în legătură cu motivul demisiei lui Sergiu Cioclea din funcția de guvernator BNM. La un moment dat, speakerul Andrian Candu a declarat, vădit amuzat: „Da, vreau să vă spun că îl pregătim pentru altă funcție. În țară sau peste hotare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: