image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Persoanele care aruncă gunoiul la întâmplare în Chişinău vor fi sancționate; Amenzile vor varia între 900 și 1500 de lei

Persoanele care aruncă gunoiul la întâmplare în Chişinău vor fi amendate. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chişinău, care precizează că primăria elaborează un mecanism, după care va funcționa Regulamentul privind salubrizarea şi asigurarea curățeniei în municipiul Chişinău, astfel ca cei care aruncă gunoi în spaţiile publice, să fie pedepsiți.

„Am solicitat preturilor de sector să majoreze numărul de agenți constatatori, care vor stabili contravențiile în domeniul menținerii curățeniei în oraș. Astfel, urmează sa fie creată o structură separată, iar persoanele care vor merge în teritoriu, vor fi echipate cu uniformă specială, ca să fie vizibile, la fel ca și polițiștii”, anunță Ion Ceban.

Aceeași sursă a mai menționat că agenții constatatori vor fi angajați ai primăriei Chişinău şi vor avea dreptul să aplice amenzi conform Regulamentului privind salubrizarea şi asigurarea curățeniei în municipiul Chișinău. Noul concept urmează să fie prezentat la una din ședințele următoare a CMC.

Săptămânal, preturile de sector vor prezenta informații cu privire la procesele verbale întocmite persoanelor care au făcut dezordine în spațiile publice. Amenzile variază de la 900 la 1500 lei pentru persoanele fizice şi de la 3000 la 9000 de lei pentru cele juridice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: