image
Sursa foto: Getty Images

Real Sociedad pune în gardă granzii din La Liga! Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru, bascii au cucerit titlul

Real Sociedad este revelația sezonului în La Liga. Bascii au ajuns la șase victorii consecutive și rămân în fruntea clasamentului din Spania. Formația pregătită de Imanol Alguacil a atins o bornă unică în ultimele patru decenii.

Ultima "victimă" a celor de la Real Sociedad a fost Cadiz, o altă echipă care a impresionat în acest debut de sezon din La Liga. Bascii s-au impus la limită în Andaluzia, prin golul suedezului Alexander Isak din minutul 66. A fost al șaselea succes la rând al echipei lui Alguacil (49 de ani), care conduce clasamentul în Spania, cu 23 de puncte.

Astfel, gruparea din San Sebastian a egalat cea mai bună performanță din istoria clubului, după 10 etape. Real Sociedad a mai adunat 23 de puncte în primele 10 meciuri ale sezonului o singură dată, în sezonul 1981/1982, la capătul căruia s-a și încoronat regina Spaniei. A fost al doilea titlu pentru basci, după cel cucerit cu un an înainte.

Nu doar locul din fruntea clasamentului este dovada startului excelent al celor de la Real Sociedad. Bascii au un golaveraj fabulos. Cu 21 de goluri marcate și doar patru primite, Sociedad dă și cel mai bun marcator din La Liga. Oyarzabal, cu șase reușite conduce topul golgheterilor, în timp ce Portu, cu patru goluri, este la egalitate cu jucători precum Karim Benzema sau Ansu Fati.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: