image
Sursa foto: sky.it

Primarul din Milano, furios pe îmbulzeala din centrul oraşului: „E rușinos! Fie lucrurile se schimbă, fie închid tot”

Primarul din Milano le-a transmis un mesaj dur italienilor care au profitat de ridicarea măsurilor restrictive și s-au înghesuit în piețe și pe străci, fără să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Primarul a decis ca zonele circulate să fie supervizate de autorități.

În Italia, una dintre cele maiafectate țări din lume de coronavirus a trecut la faza a doua a revenirii la normal, iar locuitorii din Milano au înțeles greșit această libertate. Italienii au împânzit străzile din Milano, fără să respecte distanțarea fizică și, mulți dintre ei, fără să poarte masă și mănuși de protecție.

Pus în fața unor imagini care prezintă lipsa de responsabilitate a italienilor care se comport de parcă pandemia ar fi trecut, primarul Beppa Sala a transmis un mesaj dur prin care i-a avertizat pe cetățeni că dacă nu vor respecta regulile, va impune din nou măsuri stricte de izolare. În acest context, Municipalitatea va trimite mai mulţi poliţişti să supravegheze canalele navigabile şi principalele zone de risc care au fost invadate de oameni.

Imaginile au fost comentate de presa din întreaga lume, mai ales pentru faptul că Milano se află în epicentrul de coronavirus din Italia, prima țară de după China răpusă grav de acest virus. Primarul a catalogat imaginile ca fiind unele rușinoase.

Mersul în public trebuie să fie o chestiune de responsabilitate, este părerea primarului care atrage atenția asupra faptului că pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut.

„Imaginile sunt rușinoase. Nu voi permite ca patru oameni fără măști să pună la îndoială totul. Nu sunt un politician al vorbelor ci al faptelor. Fie lucrurile se schimbă astăzi, fie închid tot!”, a transmis Beppe Sala, într-un mesaj video.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: