image
Sursa foto: jurnal.md

Vicepreședinte al Parlamentului: În scurt timp, dosarul privind uzurparea puterii va fi clasat

Dosarul privind uzurparea puterii va fi clasat în scurt timp, chiar dacă procurorul care a instrumentat acest dosar nu este de acord. Cel puțin asta susține vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Comisia parlamentară de anchetă pe același subiect a fost practic lichidată, chiar dacă Platforma DA a insistat ca reprezentantul nostru Dinu Plângău să preia șefia acestei comisiei. Iar societateaa rămâne cu întrebarea ce s-a întămplat aproape un an în urmă, cănd Plahotniuc cu acoliții săi a adus țara la pragul războiului civil. Însă, adevărul rămăne adevărul și nici un Dodon nu-l poate ascunde”, a comentat Alexandru Slusari.

Amintim că Procuratura Generală a inițiată o urmărire penală pe faptul uzurpării puterii de stat în perioada 7–14 iunie 2019. Membrii fostului Guvern, Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, au contestat în judecată ordonanța de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat. În decembrie 2019, Curtea de Apel le-a respins recursul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: