image
Sursa foto: Foto simbol // jurnal.md

VIDEO // Un copil cu mâna fracturată, purtat ore în șir prin spitale: „Au închis ușa și ne-au ținut afară ca pe niște câini”

Părinții unui micuț care și-a fracturat mâna susțin că din cauza că ar fi fost suspecți la COVID-19 au fost purtați jumătate de noapte pe la două spitale, în timp ce copilul trebuia operat urgent. „Au închis ușile și ne-au ținut ca pe niște câini afară”, se plâng părinții copilului.

După ce ieri Jurnal.md a relatat despre cazul Marianei Tihonovici din capitală, care a povestit cum avea să-și piardă fetița din cauza că era suspectă la COVID-19, fiind de fapt bolnavă de enteroviroză, o altă mama ne-a scris despre o situație asemănătoare.

Acum o lună și noi am pățit la fel cu copilul care și-a rupt mâna. Am fost purtați o jumătate de noapte, de la Centrul Mamei și Copilului - la Ignatenco din motiv că eu am avut temperatura 37°, fiind suspecți la COVID-19. Dar eu am plâns toată noaptea, în mașină era cald, cred că din acest motiv s-a ridicat febra, deoarece până la urmă testele au fost negative. Când am mai cerut termometru, au zis că ei nu-s datori să-mi dea.

Ne-au trimis la Ignatenco, după care acolo ne impuneau să intrăm pe partea aceea unde sunt bolnavii cu COVID. Noi am refuzat, ei au țipat la noi și ne-au închis ușile. S-au purtat cu noi ca cu niște câini, noi cu copilul la ora trei de noapte stăteam acolo cu fractura deschisă a ambelor oase trebuia operat de urgență și ei își băteau joc de noi. Au închis ușile și ne-au ținut ca pe niște câini afară. După ora 3:00 au telefonat la Centrul Mamei și Copilului să mergem din nou la acest spital, acolo iar cu replici, însă ne-au internat într-un final.

A doua zi de dimineața medicul ne-a spus că o să ne opereze când o să vină analiza de la Covid. Era sâmbătă seara, trebuia să așteptăm până luni să opereze copilul.

Eu m-am revoltat, cum se poate ca să stea copilul atâtea zile cu fractura deschisă, medicul însă mi-a replicat că (noi suntem din Cojușna), știți că la Cojușna este un copil fără mână. Am început a plânge. Mai târziu au operat copilul, după care am dat testul și rezultatele au fost negative la ambii. Ne-au purtat pe drumuri fără motiv”, a declarat pentru Jurnal.md Ana Ivancenco, din Cojușna.

Un copil cu mâna fracturată, purtat ore în șir prin spitale: „Au închis ușa și ne-au ținut afară ca pe niște câini”

După ce ieri Jurnal.md a relatat despre cazul Marianei Tihonovici din capitală, care a povestit cum avea să-și piardă fetița din cauza că era suspectă la COVID-19, fiind de fapt bolnavă de enteroviroză, o altă mama ne-a scris despre o situație asemănătoare. Posted by Jurnal.md on Wednesday, 29 July 2020

Am încercat să luăm legătura cu administrația ambelor spitale, însă nu am primit niciun răspuns concret, din motiv că acest caz a avut loc acum o lună.

Părinții care au trecut prin asemenea situații roagă Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, pe ministra Viorica Dumbrăveanu, să ia atitudine.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: